Verschillende soorten bouw

Verschillende soorten bouw

20 november 2018 0 Door admin

Wat voor soorten bouw zijn er? 

Er zijn veel verschillende materialen waarmee je een huis kan bouwen, hier worden de 5 bekendste methodes benoemd. Een veel voorkomende en de meest bekende bouwmethode is de traditionele bouwmethode of terwijl het gemetselde huis hier worden bakstenen voor gebruikt. Maar niet alle huizen zijn gemaakt van bakstenen. Er zijn nog 4 andere bouwmethodes. De houtskeletbouw methode is hier 1 van. De naam zegt het al het materiaal dat ze hierbij gebruiken is hout waar isolatiemateriaal wordt tegenaan gespijkerd. 

Een andere bouwmethode is de modulaire bouwmethode hierbij worden onderdelen van een huis in de fabriek op maat gemaakt, die dan ter plaatse in elkaar worden gezet. Niet veel mensen weten van deze manier van bouwen af. Bij de staalbouw methode wordt als materiaal staal gebruikt. De staal zorgt voor een relatief lichtere constructie. Een nadeel van deze bouwmethode is dat het een beperkte brandwerendheid heeft.

De laatste bouwmethode is de betonbouw methode, hierbij wordt als materiaal beton gebruikt. Beton zorgt voor een stevige constructie met als voordeel dat het een uitstekende isolerende kwaliteit heeft. Maar het heeft ook nadelen zoals dat het moeilijk is om realisatie aanpassingen door te voeren. 

De methode die je gaat toepassen om jouw huis te laten bouwen hangt af van de grond waarop je het huis laat bouwen omdat de ene methode zwaarder is dan de andere methode dit kan problemen veroorzaken als je de verkeerde methode gebruikt.