Lekker een vluggertje

Lekker een vluggertje

18 april 2019 0 Door admin

Zelf geen tijd of zin om te koken? Geen probleem. Dit gerecht is volgens kok aan huis Klaas Culinair  nog sneller en eenvoudiger te maken dan een gerecht laten brengen door www.thuisafgehaald.

Je kent het wel. Onverwacht vrienden op visite voor een hapje en een drankje. Voor je het weet loopt het al weer richting etenstijd. Maar je hebt niets of weinig in huis. Nu kun je als gastheer verschillende dingen doen. Iets bestellen, of zelf iets maken met je kliekjes uit je koelkast.

Standaard heb ik altijd wel grove mosterd en melk in huis. Ik denk overigens iedereen. Zet een pan op het vuur met een klein beetje olie. Bak hierin de mosterd uit. Net zoals je tomatenpuree ontzuurd voor een tomatensoep of saus. Dit geeft een vrij scherpe geur af. Dan weet je dat je de mosterd goed ontzuurd hebt.

Schenk hier bouillon en melk op en breng het geheel aan de kook. Zet ondertussen de oven aan zodat je het stokbrood af kunt bakken. Als de soep eenmaal kookt kunt je deze afbinden met een roux, dit is een mengsel van boter, bloem en melk. Zorg ervoor dat de soep altijd nog even kookt na het toevoegen van de roux. Als je de soep vrij dik maakt kan deze dienen als maaltijdsoep. Serveer de soep in mooie diepe voorverwarmde borden.

Doe nu de stokbroden of broodjes in de oven en bak deze gedurende 5 minuten af op 180 graden. Je kunt je stokbrood beleggen met tapenade, olijfolie, boerenboter of een ander lekker smeersel.

Als garnering in de soep kunt je spekjes doen, Hollandse garnalen, bosui, ham en noem maar op. Ook is de soep geschikt voor vegetariërs. Deze soep is in een handomdraai klaar en kan erg vlug op tafel worden gezet.

Eet smakelijk,

Klaas Culinair