Binnendeuren volgens de Openingstechniek

Binnendeuren volgens de Openingstechniek

17 november 2023 0 Door admin

Laten we beginnen met het mechanisme van de deuropening. Er zijn 4 meest voorkomende types:

1. Draaibare Binnendeuren

 Draaibare binnendeuren openen naar binnen of naar buiten. Ze zijn optimaal in de meeste situaties en zijn het meest gebruikelijk. Zo’n deur heeft een eenvoudig, betrouwbaar, betaalbaar sluitsysteem dat de beste bescherming biedt tegen geluid en warmteverlies. Bij het kiezen moet je beslissen over de openingsrichting: rechts of links, en naar binnen of naar buiten. Deze “poorten” kunnen ook dubbel worden gemaakt voor brede deuropeningen.

2. Schuivende Binnendeuren

 Bij schuivende binnendeuren is het deurblad gemonteerd op een geleiderail die naar de zijkanten beweegt. Het hek kan boven of onder staan, en er is ook een variant met twee geleiders; dit is een pluspunt voor het behoud van de geometrie. Dergelijke deuren besparen ruimte maar zijn ook duurder, en de geluidsisolatie is slechter omdat het paneel niet goed aansluit. Schuifdeuren kunnen een open rail hebben, zowel op de foto als verborgen in een kast voor betere bescherming tegen stof en vuil.

 3. Vouwende Binnendeuren

   Een ‘vouwdeur’ of ‘accordeondeur’ is een deur die vouwt, zodat deze moeiteloos in een minimum aan ruimte kan worden opgesteld. En als je binnendeuren wilt kiezen voor een kleine ruimte, is een vouwdeur de perfecte oplossing. In deze constructie zijn deurpanelen aan elkaar gescharnierd en glijden ze over geleiders op de vloer en/of de bovenste balk van de deuropening. De structuur vereist speciale zorg en kan snel defect raken.

 4. Zwenkende Binnendeuren

    Een andere naam voor dit deurstype is pendel omdat het mechanisme lijkt op een pendel en je de deur naar binnen en naar buiten kunt openen. Deze ontwerp ziet er spectaculair en ongebruikelijk uit.

 Hoe Kies je de Kleur van Binnendeuren?

Meestal hebben mensen die binnendeuren kiezen al een idee van welke kleur de deuren zullen hebben, of op zijn minst welke kleuren ze moeten hebben. Typisch zijn de criteria voor het selecteren van de kleur en tint van binnendeuren als volgt:

– Licht of donker;

– Overlap met meubels of vloeren;

– Wit of wengé.

Maar twijfels ontstaan wanneer de uiteindelijke beslissing wordt genomen, de keuze van één kleurenschema uit vele vergelijkbare. Dus om fouten te voorkomen, laat je leiden door de regels voor het selecteren van kleuren in het interieur.

Algemene Instructies:

– Focus op de algehele stijl van het huis.

– Kies voor kleine kamers lichte kleuren; ze maken de sfeer licht en luchtig.

– Donkere kleuren geven het interieur conciesheid.

– Ontwerpen in een roodachtig-rode kleurstelling vullen de ruimte met huiselijke gezelligheid.

Deuren kunnen overeenkomen met de kleur van de vloerbedekking, de muuroppervlakken, het meubilair, de plinten, de decoratieve details (frames rond spiegels, verlichtingsarmaturen, kroonlijsten) en de trap.

Uiteindelijk kies je de juiste binnendeuren die voldoen aan je eisen, kleurcombinatie, budget, enzovoort. Ik hoop dat dit artikel je helpt bij het kiezen van de juiste binnendeuren.